Общи условия

Уебсайтът е притежаван и управляван от фирма “РИ-КУЗМАНОВИ” ООД.

Всички имена, марки, търговски марки и лога в сайта са собственост на “РИ-КУЗМАНОВИ” ООД.

Всички имена, марки, търговски марки и лога са защитени от авторско право и не могат да бъдат ползвани без позволение от “РИ-КУЗМАНОВИ” ООД.

Тегленето на съдържание от сайта е единствено позволено в случай, че е за лична употреба, не бъде употребявано с търговски цели и авторското право не бъде нарушено.

Съдържание от сайта не може да бъде копирано, пре-публикувано или разпространявано за публични или търговски цели.

“РИ-КУЗМАНОВИ” ООД. не гарантира за точността на информацията в сайта. В случай, че забележите неточна информация на сайта, приканваме Ви, да се свържете с нас. “РИ-КУЗМАНОВИ” ООД. има правото да променя съдържанието на сайта по всяко време без предупреждение.

Ако линк от уебсайта води до сайт, който не е собственост на “РИ-КУЗМАНОВИ” ООД, компанията не гарантира за съдържанието на този сайт. Линкове водещи до сайтове собственост на трето лице са създадени за удобство на потребителя, който сам поема отговорност при посещение на такива сайтове.

ДЕФИНИЦИИ

Продавач: “РИ-КУЗМАНОВИ” ООД / Радостин Кузманов:

Купувач: физическо лице, което е на законна възраст и което не действа в контекста на упражняване на професия или извършване на стопанска дейност, с което продавачът сключва споразумение.

Данни за Продавача:

  1. Наименование на Продавача: “РИ-КУЗМАНОВИ” ООД
  2. Седалище и адрес на управление: БЪЛГАРИЯ, област Враца, община Враца, гр. Враца, бул. Демокрация 7
  3. Данни за кореспонденция: info@radostinkuzmanov.com
  4. Вписване в публични регистри: ЕИК 205408552

Поръчка: поръчка, поставена от купувача в съответствие с процедурата, описана в член 2.1, за доставка на един или повече продукти.

Продукт: продукт на Радостин Кузманов, който продавачът предлага за продажба на уебсайта.

Покупна цена: цената, посочена в уебсайта на продукта, включително ДДС и транспортните разходи.

Споразумение: Поръчката, която Продавачът е приел като такава.

Онлайн магазин: www.radostinkuzmanov.com

1. ПРИЛОЖИМОСТ НА ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ

1.1
Тези общи условия, които са публикувани онлайн от продавача на www.radostinkuzmanov.com, определят всички оферти, поръчки, споразумения и други правни отношения между купувача и продавача по отношение на използването на уебсайта. Включително закупуването на продукт на или чрез уебсайта.

2. ОБРАБОТКА НА ЛИЧНИ ДАННИ

В хода на своята бизнес дейност и предлагането и предоставянето на продукти и услуги www.radostinkuzmanov.com ще трябва да обработва лични данни. „Лични данни“ е всяка информация, която може директно или индиректно да се използва за идентифициране на физическо лице. Вие предоставяте повечето от личните си данни директно на www.radostinkuzmanov.com. В някой случаи личните ви данни се събират автоматично от www.radostinkuzmanov.comили се получават от трети източник.

По-долу ще обясним, по категории, както е показано в параграф 1, кои лични данни се обработват от www.radostinkuzmanov.com, с каква цел и на кое правно основание. Възможно е да попаднете в повече от една категория, например ако сте клиент на www.radostinkuzmanov.com и също така участвате в промоционална дейност на www.radostinkuzmanov.com.

2.1 Вие сте клиент на www.radostinkuzmanov.com

www.radostinkuzmanov.com обработва лични данни на своите клиенти, за да позволи продажбата на продукти, за които www.radostinkuzmanov.com трябва да сключи споразумение с вас, да обработи плащането и да ви изпрати продукта. Освен това www.radostinkuzmanov.com трябва да обработи данните за да осигури сигурност, да предотврати измами и да регистрира плащания.

В този контекст www.radostinkuzmanov.com обработва следните лични данни:

* Информация за клиента, включително име, адрес (за фактура и за доставка), e-mail адрес и телефонен номер;
* Информация за поръчката, вида на продукта, размер, начин на плащане, начин на доставка и история на поръчките;
* Финансова информация, която включва номер на банкова сметка, номера на кредитната ви карта, спецификациите на фактурата, сумата на поръчката и състоянието на плащането:
* Незадължителна информация, като например пол, фирмена информация и данни за профила;

Освен това можете да използвате следните услуги на www.radostinkuzmanov.com:
Профил: за оптимизиране и опростяване на на практическата работа при пазаруване, може да създадете профил в сайта. За да създадете профил, www.radostinkuzmanov.com се нуждае от следната информация:

* Информация за клиента, включително име, адрес, e-mail адрес и телефонен номер;
* Информация за профила, включително e-mail адрес и парола;

Обслужване на клиенти: Ако имате въпроси или оплаквания относно продуктите или услугите на www.radostinkuzmanov.com, можете да се свържете с отдела за обслужване на клиенти на www.radostinkuzmanov.com Клиентското обслужване може да бъде достигнато по имейл info@radostinkuzmanov.com. Преди www.radostinkuzmanov.com да може да обработи вашия въпрос или жалба, www.radostinkuzmanov.com може да се наложи да потвърди самоличността ви въз основа на вашите лични данни. В хода на дейностите по обслужване на клиенти, www.radostinkuzmanov.com може да получи следните лични данни:

* Информация за клиента, включително вашето име, адрес, e-mail адрес, възраст, пол, данни за раждане, националност и телефонен номер;
* Съдържание, включително темата на съобщението, забележките, изображенията и екранните снимки, съдържанието на телефонния разговор;
* Незадължителна информация, например номер на поръчка;

Правното основание на това обработване на лични данни е, че обработката е необходима за изпълнението на договорните отношения с клиентите, за законните бизнес интереси на www.radostinkuzmanov.com, за предоставяне и подобряване на техните услуги и / или за спазване на законовите нормативни изисквания на www.radostinkuzmanov.com.

2.2 Имате абонамент за бюлетина на www.radostinkuzmanov.com или участване в промоционална дейност на www.radostinkuzmanov.com

www.radostinkuzmanov.com би искал да ви информира за новини, свързани с www.radostinkuzmanov.com и да ви изпраща специални оферти. Ако е необходимо, ще поискаме вашето съгласие, преди да ви изпратим нашите бюлетини и оферти. За да ви изпратим нашия бюлетин, www.radostinkuzmanov.com обработва следната информация:

* Информация за клиента, включително име, адрес, e-mail адрес, възраст, пол, данни за раждане, националност, телефонен номер, данни за социалните медии;
* Информация за поръчката, включително история на поръчките, история на предпочитанията, продукти в кошницата;
* Предпочитания, включително предпочитан адрес за доставка, размер

Ако сте посочили предпочитанията си в профила си, ние ще приспособим комуникацията си към това, което смятаме, че ще ви заинтригува, и ще ви предоставим персонализирани оферти. Всяка форма на комуникация ще включва връзка за отказване, за да можете да се отпишете от бюлетина. Също така можете да коригирате предпочитанията си в профила си.

Промоционална дейност. www.radostinkuzmanov.com може да организира промоционална дейност, в която може да участвате. За да проведе тази дейност, включително да избере победител и да съобщи резултатите www.radostinkuzmanov.com може да изисква следната информация:

* Информация за клиента, включително вашето име, адрес, e-mail адрес, възраст, пол, данни за раждане, националност и телефонен номер;
* Промоционална информация, включително съдържанието, което предоставяте с цел участие в промоционалната дейност;
* Техническа информация, включително промоционален код;

Правното основание на това обработване на лични данни е, че обработката е необходима за изпълнението на договорните отношения с клиентите, за законните бизнес интереси на www.radostinkuzmanov.com, за предоставяне и подобряване на техните услуги и / или за спазване на законовите нормативни изисквания на www.radostinkuzmanov.com.

2.3 Вие посетите интернет магазина

Ако посетите интернет магазина www.radostinkuzmanov.comавтоматично ще – (след получаване на вашето съгласие, тогава, когато се изисква от закона) – събира информация чрез “бисквитки” и подобни технологии. Тази информация може да се състои от:

* Идентификатори, включително IP адрес, идентификатор на “бисквитки” или идентификационен номер на устройството;
* Информация за връзката ви с уебсайта, уеб страниците и/или рекламния сървър, включително датата, часа, и типа на връзката;
* Данни за интернет браузъра, включително настройките на браузъра и езика;
* Детайли на операционната система, включително типове операционни системи и езикови настройки;
* Подробности за устройството, включително местоположение и (в случай на мобилно устройство) географска дължина, ширина, модел и носител;
* Използване и взаимодействие с уебсайта, уеб страницата или рекламата, включително интересите и кликванията;
* Информация за рекламите, представени пред вас;
* Подробности за социалните медии, например данни за профила;

Genezis използва тези лични данни за следните цели:

* Да изпълняваме задълженията си върху нашето съгласие с вас;
* За да ни помогнете и трети страни да получат информация за посещенията ви в уебсайта;
* Да анализираме използването на уебсайта и за да го подобрим;
* За да доставяме реклами, съдържание и да извършваме комуникация от нас и трети страни към вас, които са специфични с вашите интереси;
* За да запомним вашия език и други предпочитания;
* За да ви помогнем да получите информацията, която търсите;
* За да осигурим безопасно и сигурно обслужване и транзакции;
* За да измерваме колко хора използват нашия сайт и как го използват. Това ще ни помогне да поддържаме ефективността на сайта и да разберем нашата аудитория.
* Да осигуряваме, променяме и подобряваме нашия уебсайт;
* Да предоставяте информацията си на трети страни в съответствие с тази декларация за поверителност;

Ние ще анализираме вашата информация, за да изградим индивидуални профили. Тези профили ще бъдат използвани за прогнозиране на бъдещи интереси и показване на насочена (онлайн) реклама. Целта е да ви предоставим оферти, които са подходящи и интересни за Вас. Профилирането се основава на поведението ви (сърфирането) в интернет. Това включва преглеждането на реклами, всяко взаимодействие с тях и припокриването между настолни и мобилни приложения. Тъй като ние не събираме имената ви, очакваме профила ни да няма по-нататъшно въздействие, освен да осигури на потребителя по-приятно изживяване в сайта.

За да научите повече за използването на тези технологии, моля консултирайте се с нашия “cookie statement“.

Правното основание за тази обработка на лични данни е съгласието, освен ако тази обработка не е необходима за осигуряване на законните бизнес интереси на www.radostinkuzmanov.com, за предостваяне и подобряване на уебсайта и показване на подходящи оферти и/или за спазване на законовите задължения на www.radostinkuzmanov.com.

3. МЕТОД И ДАТИ НА ДОСТАВКА

3.1. Изпращането ще става с превозвач определен от ПРОДАВАЧА.

3.2. След като договорът бъде сключен, ПРОДАВАЧЪТ ще изпрати продуктите възможно най-бързо, в рамките на 14 дни до посочения от КУПУВАЧА адрес. Това е при условие, че ПРОДАВАЧЪТ е получил пълната стойност на продукта, или в договора е включено плащане при получаване на продукта.

При поръчка направена в период на “предварително плащане” (pre-order) продукта ще бъде изпратен в рамките на обозначеното време в кампанийната информация.

3.3. Продавачът ще извърши доставката в съответствие с договорените дати. Купувачът признава, че датите за доставка се основават на обстоятелства, които може да са продиктуване от трети лица, отговорни за преноса и предоставянето на пратките.

3.4. В 14 (четиринадесет дневен срок) след сключването на договора, в случай че доставката се забави или, че дадена поръчка не може да бъде изпратена изцяло или отчасти, ПРОДАВАЧЪТ има право да разпадне договора, напълно безплатно и да уведоми КУПУВАЧА за това.

3.5. Рискът по отношение на щетите или загубите на продуктите ще бъде прехвърлен на купувача от момента, в който продуктите са доставени.

4. ЦЕНИ И НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

4.1. Цените, посочени в уебсайта, са деноминирани в местната валута или в евро, включват данък върху добавена стойност (ДДС) и не включват разходи за доставка. Разходите за доставка биват добавени при последните стъпки от поръчката. Общата дължима цена на покупката ще бъде посочена при поставянето на поръчката и при потвърждаване на споразумението.

4.2. Продавачът има право да коригира периодично посочените на уебсайта цени, без да е необходимо известие. Цените, посочени в момента на подаване на поръчката, се считат за цени, които са част от споразумението.

4.3. Плащането може да бъде извършено по следните методи:

*Плащане с дебитна / кредитна карта посредсвом V-pos

  • Уебсайтът www.radostinkuzmanov.com приема плащания с дебитни и кредитни карти посредством V-pos. Видовете карти, които се приемат са дебитни, кредитни и бизнес карти Visa и Mastercard.
  • Транзакциите с карти се осъществяват посредством програмите за сигурност MasterCard Identity Check и VISA Secure.
  • От гледна точка на сигурност, максималната сума за плащане с дебитна / кредитна карта е 1000лв.
  • НЕ съхраняваме данни за банкови карти, използвани за плащане чрез сайта.
  • При необходимост от връщане на сума, платена с банкова карта, сумата се възстановява по картата, с която е извършено плащането.

4.4. Купувачът е длъжен да сигнализира Продавача за възникване на проблеми или някакви грешки във въвеждането на данни по време на плащане.

5. ФОРС МАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА

5.1
Продавачът не носи отговорност за каквито и да е било вреди в резултат на забавяне на доставка или недоставяне на продукт, причинено от обстоятелства, които възпрепятстват Продавача да изпълни задълженията си в съответствие със закона, правния акт или в съответствие с общоприетите стандарти в случай на война, заплаха от война, гражданска война, бунтове, ден на национален траур обявен от правителството, стачки, проблеми с транспорта, търговски ограничения, проблеми с митническите органи, пожар, наводнение, земетресение, фалит на трети лица ангажирани от Продавача, провал на доставчиците, прекъсване на доставките на трети лица, прекъсване включително на вода и електричество, както и други сериозни прекъсвания на търговските операции на Продавача или трети лица ангажирани в търговския процес.

5.2
Ако в резултат на ситуация свързана с непреодолима сила, Продавачът не изпълни задълженията си, той има право да изпълни частично или да не изпълни договора, без Продавача да е задължен да заплати на купувача обещетение в това отношение.

6. ОПЛАКВАНИЯ

6.1
Данните за връзка с Продавача и третите страни, които са ангажирани да обработват жалби, могат да бъдат намерени, като кликнете върху бутона “Свържете се с нас” на уебсайта.

6.2
Купувачът ще бъде длъжен да инспектира Продукта, когато бъде доставен, и да уведоми Продавача в разумен срок в случай, че има видими дефекти или други оплаквания относно изпълнението на Споразумението. Такива оплаквания трябва да бъдат представени в писмена форма и трябва да бъдат напълно и ясно обосновани.

6.3
Продавачът ще отговори на всички жалби, които получава в срок от 14 дни след получаването им. Продавачът уведомява Купувача в срок от 14 дни, ако е предвидимо, че жалбата ще изисква по-дълъг срок за обработка, като посочи срока, в който Купувачът може да очаква да получи отговор.

6.4
Купувачът признава, че незначителните отклонения и отклонения, които обикновено се считат за приемливи по отношение на качеството, размера, цвета, начинът на производство и т.н., на продуктите, или отклонения които не могат избегнати не представяват обоснована причина за подаване на жалба. Такива оплаквания или жалби относно отстраняване на продукти от сайта не са основателни. Продавачът няма да носи отговорност за щети, които Купувачът понася в резултат на такива отклонения.

6.5
Купувачът трябва да окаже пълно съдействие в случай, че Продавачът изиска връщане на продукт. Купувачът трябва незабавно да уведоми Продавачът в случай, че се подозира дефект свързан с безопастността, който може да бъде отстранен.

7. ПРАВА НА ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

7.1
Всички и всички марки, имена на продукти, лога, модели и дизайн (наричани по долу ИП), които са изобразени върху Продукти, или са с свързани с продуктите, са собственост на Продавача или на едно или повече от неговите дружества. Купувачът признава правата на собственост на Продавача по отношение на правата на интелектуална собственост и ще се въздържа от използването и, по какъвто и да е начин.

8. ЗАДЪРЖАНЕ НА СОБСТВЕНОСТТА

8.1
Продавачът запазва собствеността си за всички стоки, които ще бъдат доставени, докато следните задължения към него не бъдат спазени изцяло:
* Изпълнението и задълженията (включително задълженията за плащане), които купувачът дължи по отношение на всички стоки, които са били или ще бъдат доставени според направеното споразумение;
* Претенции от страна купувача въз основа на нарушение в съответствие с това споразумение;

9. ГАРАНЦИИ И ОТГОВОРНОСТ

9.1
Продавачът е задължен по закон да предостави продукт, който отговаря на договора с купувача.

9.2
Продавачът не носи отговорност за каквито и да е косвени, допълнителни или последващи вреди от какъвто и да е било вид. При никакви обстоятелства пряката вреда, за която продавачът не носи правна отговорност спрямо купувача, не надвишава покупната цена. Тази разпоредба няма за цел да изключи отговорността на продавача в случай на телесна повреда или смърт.

9.3
Продавачът се позовава на отказ от отговорност във връзка с неговата отговорност по отношение на уебсайта и използването на уебсайта.

10. ПРИЛОЖИМ ПРАВЕН ЗАКОН

10.1
За това споразумение се прилага правото на държавата, в която пребивавате.

11. НЕВАЛИДНИ РАЗПОРЕДБИ

11.1
В случай че някоя от разпоредбите, съдържащи се в настоящите Общи условия, е невалидна:
* останалите разпоредби, съдържащи се в настоящите Общи условия, ще останат в сила;
* невалидната разпоредба ще трябва да бъде тълкувана или преобразувана в валидна разпоредба, имаща същата цел във всяка възможна степен;

12. ИЗМЕНЕНИЕ НА ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ

Продавачът има право да променя тези Общи условия от време на време. Най-новата версия на Общите условия ще бъде поставена на уебсайта. Купувачът винаги трябва да се консултира с настоящите Общи условия, преди да използва уебсайта. Ако Купувачът не може да се запознае с Общите условия чрез Интернет, Продавачът ще изпрати на Купувача копие от най-новата версия на Общите условия чрез електронна поща.

Версия: Октомври 2023-та година

© 2023 All rights reserved​

Radostin Kuzmanov.