ЗА МЕН

„Мисията ми е да помагам на хората да се превърнат в най-добрата версия на себе си чрез воденето на един здравословен, активен, и в крайна сметка, ефективен начин на живот защото това не само, че ще им помогне да постигнат тялото, което винаги са желали, но също така ще ги направи по-силни физически и психически, по-дисциплинирани, уверени и продуктивни във всяка една област от живота. Фитнеса промени моят живот за добро – вярвам, че ще промени и твоят!“

Името ми е Радостин и това, което искам е да накарам всички да следват своите мечти независимо какво другите хора казват, защото истината, е че в даден момент във всеки един човек се пораждат мечти, но за жалост много от хората се страхуват да ги преследват и осъществят. Започнах като един обикновен фитнес ентусиаст, който искаше да покачи малко мускулна маса, но фитнеса се превърна в нещо много по-голямо за мен и напълно преобърна живота ми за добро. Точно поради тази причина главната ми цел сега е да помагам на хората да постигнат тялото, за което винаги са мечтали, и най-вече, да бъда пример, който да мотивира всички да живеят в мечтите си, без никакви „задръжки“.

Нека сега да ти разкажа повече за моята история…

Когато бях в началото на тийнейджърските ми години нямах никакви мечти или цели. Прекарвах свободното си време навън с приятели, карах колело, и разбира се – играех компютърни игри. Бях слабо момче с дълга коса и често хората около мен се подиграваха на външния ми вид, което ме караше да се чувствам несигурен в себе си за всичко, което правех.

Един ден през 2012 реших да си купя абонамент за фитнес зала тъй като исках да видя дали ако покача малко мускулна маса ще започна да се чувствам по-добре. Когато стъпих в залата се почуствах ужасно защото всички бяха много по-големи и силни от мен, а погледните им с насмешка убиваха малко по малко желанието ми да бъда там.

Беше ми ужасно трудно да продължа да тренирам поради причината, че подигравките се увеличиха дори още повече в сравнение с преди, но факта, че виждах някакви резултати ме караше да продължавам да ходя на зала, до момента, в който приятелите ми не започнаха да пият и употребяват наркотични вещества…

Израснал съм в християнско семейство и родителите ми винаги са се опитвали да ме предпазят от подобни неща, но идеята да се чувствам като „пълен идиот“ сред останалите в компанията не ми допадаше. Исках да съм „готин“ и да бъда част от всички останали – затова започнах да правя каквото и те. Лека по лека дори започнах да пропускам тренировки до момента, в който дори забравих за фитнеса. Вече не ме интересуваше промяната в тялото, защото просто бях зает с „по-готини“ неща и не получавах подигравки.

Един ден през есента на 2012 от нищото се разболях много тежко. Цялото ми тяло започна да оттича, включително и дихателните органи, което на моменти ме караше да се задушавам. В един миг всичко пропадна…

Родителите ми започнаха да търсят професионална помощ от доктори, но така и не се намираше доктор, който можеше да открие каква беше причината за всичко това. Поради тази причина ми бяха предписвани антибиотици след антибиотици, които накрая усложниха ситуацията още повече – до толкова, че трябваше да бъда приет в болницата на легло, плачейки и чудейки се защо всичко това се случва на мен.

Тих глас дойде към мен казвайки „Това, което правиш не е в плана ми, имам нещо много по-голямо за теб.“ Дори не мога да го обясня, но знаех, че това е гласът на Бог. Започнах да плача, обещавайки, че ще спра да правя това, което бях започнал и ще направя промяна. Първото нещо, което дойде на ума ми беше да започна да тренирам отново.

За жалост здравословното ми състояние не позволяваше да започна тренировки възможно най-скоро. Трябваше да чакам 3 месеца за да започна.

В началото на 2013 започнах да ходя на фитнес отново, като този път знаех, че трябва да дам всичко от себе си тъй като знаех на къде съм се запътил, какво искам, и бях готов да дам 100% от себе си за да постигна целта.

Започнах да прекарвам часове търсейки информация за тренировки и хранене, което продължавам да правя и до днес защото знам, че винаги има място за подобрение и какво още да бъде научено. През годините минах през много опити и грешки, точно както и ти, и ми трябваше много време да отсея правилната информация от грешната такава, тъй като в интернет пространството е пълно с различна информация за тренировки и хранене, и както може би се досещаш, много от тази информация е неправилна.

Ставайки част от фитнес индустрията аз научих много важни уроци, като вярвам, че най-важният от тях е никога да не сравняваш себе си с другите, особено с всички тези „фитнес модели“ в социалните мрежи защото много от тях не само, че имат невероятна генетика, но употребяват и забранени вещества, и често хората си създават грешна картина в главата им за това какво те могат да постигнат натурално.

Точно поради тази причина започнах моят YouTube канал и онлайн треньорски бизнес! Искам да достигна всеки и да му кажа, че трябва да се фокусира на това да бъде най-добрата версия на себе си, а не версията, която социалните мрежи очакват да бъде. Всеки един човек има различни стартова точка, генетика, начин на живот и цели, и това, което има най-голямо значение е да намерим най-добрият подход за постигането на максимални резултати!

Комбинирайки всичките знания и опит, които съм придобил през годините, мога с гордост да кажа, че мога да ти помогна да станеш „най-добрата версия на себе си“, ако си готов да положиш всичките усилия разбира се. Ако беше лесно, всички щяха да го правят.

Философията ми е различна от тази на повечето „фитнес гурута“ поради факта, че подхода ми за покачване на мускулна маса и загуба на подкожни мазнини е научно потвърден и подкрепен, без да разчитам на употребата на забранени вещества, глупави и опасни методи и диети, които те карат да се храниш само с ориз, пилешко и броколи 10 пъти на ден през 1 час, правейки по 2 часа кардио на гладно всеки ден.

В крайна сметка, аз лично вярвам, че фитнеса трябва подобри живота ти, а не да го съсипе и завземе. През годините намерих начин да комбинирам фитнесът заедно с всеки един аспект от живота. Не е нужно да пропускаш вечерите с приятели, нито пък да се лишаваш изцяло от любимата храна или напитки. Чрез намирането на правилният баланс, не само, че ти ще добиеш външния вид, към който се стремиш, но ще живееш и един по-приятен живот.

Защо ти казвам това?

Защото знам, че има все още много хора, които се нуждаят от помощ за да постигнат техните фитнес цели и не искам те просто да си губят времето разчитайки на глупава информация, която само ще ги накара да тъпкат на едно място.

През последните няколко години не спирам да обогатявам знанията си за най-оптималните методи и стратегии за тренировки и хранене. Сега искам да споделя знанията и опитът ми с теб за да те отведа там където искаш да бъдеш, независимо дали искаш да покачиш мускулна маса и сила, да загубиш подкожни мазнини или просто да отведеш физика ти на следващото ниво!

Благодаря ти за времето, което отдели да прочетеш това!